Sunday, June 9, 2013

Demonstrant gedood voor ambassade Iran in Beiroet

Demonstrant gedood voor ambassade Iran in Beiroet

  © afp.
Tijdens schermutselingen tussen aanhangers en tegenstanders van de sjiitische beweging Hezbollah voor de Iraanse ambassade in Beiroet, de hoofdstad van Libanon, is vandaag een dode gevallen. Dat meldt een woordvoerder van het Libanese leger.
Een jongeman overleed aan zijn verwondingen na een gevecht dat uitbrak bij een betoging tegen de deelname van Hezbollah aan de gevechten in Syrië voor de ambassade van Iran, dat de beweging en de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

De rol van Hezbollah zou bepalend zijn geweest bij de inname door het Syrische regime de voorbije week van al-Qusayr, een voormalig bolwerk van de rebellen in het centrumwesten van Syrië, nabij de Libanese grens.

Het conflict in Syrië verdeelt de Libanezen in twee kampen - de aanhangers en de tegenstanders van president Assad - en verscherpt de religieuze tegenstellingen. De meeste sjiieten die pro-Hezbollah zijn, steunen het regime, terwijl de soennieten, de meerderheid van de bevolking in Libanon, de oppositie steunen.

No comments:

Post a Comment