Sunday, June 9, 2013

"Schietpartij VS in en rond campus was vooraf gepland"

"Schietpartij VS in en rond campus was vooraf gepland"

 

Schutter Santa Monica had psychische problemen

© ap.
De schutter die vrijdag vier mensen doodschoot in Santa Monica had zijn aanval nauwkeurig gepland. Dat zegt de chef van de plaatselijke politie. Hij zou 1300 kogels bij zich hebben gehad tijdens de aanval. Volgens de LA Times zou de man tot zijn daad zijn gekomen omdat hij niet kon omgaan met de scheiding van zijn ouders.
© epa.
© ap.
© getty.
Politiechef Jacqueline Seabrooks vertelde aan het Amerikaanse persagentschap AP dat de man een geweer en een grote tas met munitie en extra wapens bij zich had. Ook zei zij dat de verdachte eerder, zeven jaar geleden, in aanraking met de politie is geweest. Meer informatie kon ze niet geven omdat de man toen minderjarig was.

Over identiteit van de schutter kon Seabrooks nog niets zeggen, maar wel dat hij vandaag 24 jaar oud zou zijn geworden.

Psychische problemen
Volgens nieuwszender CNN kampte de schutter al langere tijd met psychische problemen en zou daar twee jaar geleden voor zijn opgenomen. Hij zou destijds hebben gezegd dat hij iemand iets aan zou doen en werd daarom opgenomen. Of het ging om een gedwongen of vrijwillige opname is niet duidelijk. Ook de omstandigheden van vrijlating zijn onbekend.

De man schoot vrijdag in een woning twee mensen dood en zou daarna het huis in brand hebben gestoken. Volgens de Los Angeles Times zouden de slachtoffers de vader en een broer zijn van de schutter.

Vervolgens hield de in zwart geklede schutter op straat een auto aan. Hij dwong de bestuurder, een vrouw, naar de school Santa Monica College te rijden. Vanuit de rijdende auto schoot hij onder meer op een stadsbus, waarbij drie mensen lichtgewond raakten.

Bij en in de school schoot hij nog eens twee mensen dood, waarna agenten de jongeman doodschoten in een vuurgevecht.
© epa.

No comments:

Post a Comment