Sunday, June 9, 2013

13 bewoners centrum voor gehandicapten in Oosterzele geëvacueerd na brandalarm

13 bewoners centrum voor gehandicapten in Oosterzele geëvacueerd na brandalarm

In het Oost-Vlaamse Oosterzele zijn in de nacht van zaterdag op zondag dertien mensen met een handicap uit het ortho-agogisch centrum "De Beweging" geëvacueerd na een brandalarm. Dat meldt de lokale politiezone Rhode & Schelde.
De hulpdiensten kregen zaterdagavond om 22.42 uur een melding van brandalarm. "Alhoewel er geen rookontwikkeling was, hing er toch een duidelijk waarneembare brandgeur", aldus een woordvoerder van de lokale politiezone. "Die bleek afkomstig te zijn van de ruimte van de verwarmingsinstallatie."

Omdat de CO-meting verhoogde waarden aangaf in het centrale gedeelte van het gebouw werd beslist om de dertien bewoners van dat gedeelte te evacueren naar de logeerruimtes van de nabijgelegen kinderboerderij.

Een 51-jarige bewoonster kwam bij de evacuatie ten val en werd met lichte hoofdwonden naar het Gentse UZ overgebracht. Vijf bewoners van een zijvleugel konden in het centrum blijven, omdat er voor hen geen hinder was.

De dertien geëvacueerde mensen keerden deze voormiddag al naar hun centrum terug. De dame die opgenomen werd in het ziekenhuis, mag vanmiddag terugkeren.

No comments:

Post a Comment