Sunday, June 9, 2013

Alcoholcontroles op alle autosnelwegen vorige nacht

Alcoholcontroles op alle autosnelwegen vorige nacht

  © photo news.
UPDATE Tijdens een nationale actie op de autosnelwegen heeft de federale wegpolitie afgelopen nacht 2.680 bestuurders gecontroleerd. Achtennegentig mensen, of 3,6 procent, had een glaasje te veel op, zo werd vernomen bij de federale politie.
Het resultaat ligt in de lijn van andere controles, aldus een politiewoordvoerster. Veertig mensen met een alcoholgehalte in het bloed van 0,5 tot 0,8 promille, kregen een rijverbod van 3 uur. Zes uur rijverbod was er voor 45 mensen die 0,8 tot 1,5 promille alcohol in het bloed hadden, terwijl het rijbewijs van 13 mensen met meer dan 1,5 promille voor 15 dagen werd ingetrokken.

NAWAY
De federale wegpolitie hield controleacties op alle snelwegen in het land in het kader van een NAWAY-actie (National Action on Highway), gericht tegen het rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

Rijden onder invloed is een van de voornaamste oorzaken van ernstige en dodelijke ongevallen, duidt de politie. Zo zijn vorig jaar 118 mensen omgekomen bij verkeersongevallen op de snelwegen en aanverwante wegen in België. "Dit cijfer daalt elk jaar, maar blijft in elk geval te hoog."

No comments:

Post a Comment