Thursday, June 6, 2013

Poetin gaat scheiden

Poetin gaat scheiden

  Foto uit 2006. © getty.
De Russische president Vladimir Poetin en zijn vrouw Ljoedmila gaan scheiden. De twee wonen niet meer bij elkaar. Dat hebben zij op de Russische televisie bekendgemaakt. Er waren al jaren speculaties over de aard van hun relatie.
Ljoedmila verklaarde dat de scheiding een gezamenlijke beslissing was. "Ons huwelijk is voorbij als gevolg van het feit dat we elkaar amper zien. We zullen echter altijd vrienden blijven. Ik ben hem dankbaar dat hij me steunt."

Poetin (60) en Ljoedmila (55) werden de laatste jaren zelden samen in het openbaar gezien. De laatste keer was donderdag. Beiden woonden toen een balletvoorstelling bij in Moskou. De vorige keer dateerde al van de presidentiële eedaflegging in mei 2012.

Speculaties omtrent gezondheid
De Russische 'First Lady' verscheen sinds mei 2008 -het einde van de tweede presidentiële ambstermijn van Poetin- nog zelden zelf in het openbaar. Haar afwezigheid voedde speculaties in de pers omtrent haar gezondheid. Zonder Poetin zou ze voor het laatst eind maart in het openbaar gezien zijn.

Poetin en Ljoedmila gaven elkaar hun ja-woord in 1983. Ze hebben twee volwassen dochters.

No comments:

Post a Comment