Thursday, June 6, 2013

Vermiste Belgische leraar geeft teken van leven

Vermiste Belgische leraar geeft teken van leven

  Piccinin bevond zich in het bijzijn van deze journalist. © belga.
Pierre Piccinin, een Belgische leraar die al sinds april verdwenen was in Syrië, heeft een teken van leven gegeven. Dat meldt de krant 'Le Soir' en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken.
De man praatte omstreeks 15.45 uur kort met zijn ouders, die in Gembloers wonen. De Italiaanse journalist Domenico Quirico, die onze landgenoot vergezelde, kon ook contact opnemen met zijn familie en hen geruststellen.

De bedoeling was dat het nieuws vertrouwelijk bleef totdat beide mannen gerepatrieerd waren, schrijft 'Le Soir'. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte het nieuws echter al rond 20 uur bekend.

Skype
Sinds de leraar op 17 april voor het laatst via Skype had gecommuniceerd, deden de meest pessimistische veronderstellingen de ronde. Waar het tweetal zich bevindt en of het veilig is, is nog onduidelijk.

Piccinin, een historicus en politiek wetenschapper van opleiding, trok al verschillende keren naar Syrië uit interesse voor de Arabische Revolutie. Aanvankelijk stond hij sceptisch tegenover de opstand in Syrië. Toen hij in mei vorig jaar opgepakt werd door het Syrische regime veranderde hij echter van idee. Hij werd toen na zes dagen gevangenschap gerepatrieerd naar België.

No comments:

Post a Comment