Thursday, June 6, 2013

Jelle Vanendert geeft forfait voor Tour de France

Jelle Vanendert geeft forfait voor Tour de France

  Jelle Vanendert stapte maandag ziek uit de Dauphiné. © photo news.
Jelle Vanendert zal dit jaar niet starten in de Ronde van Frankrijk. Dat deelde zijn team Lotto-Belisol vandaag mee. De 28-jarige Limburger stapte maandag ziek uit de Dauphiné. Onderzoek wees uit dat hij een parasiet in de ingewanden heeft.
"De gevolgen zijn onder meer vermoeidheid en het niet maximaal kunnen benutten van zijn krachten", legde teamdokter Jan Mathieu uit. "Na een periode van rust lijken die symptomen over, maar vanaf het ogenblik dat hij opnieuw inspanningen levert, keren die terug. Veel mensen die te maken krijgen met een parasiet, merken dit nooit. Sporters staan evenwel erg scherp, waardoor mogelijke gevolgen sneller tot uiting komen. Doordat zij vaak buiten actief zijn, zijn zij ook vatbaarder. Zo'n parasiet kan immers gevormd worden door besmet opspattend water tijdens trainingen of wedstrijden. Nu we de oorzaak van zijn problemen kennen, is een adequate antibioticakuur opgestart."

Tien dagen rust
Vanendert moet nu tien dagen rusten, daarna kan de training opnieuw worden opgebouwd. Hij zal echter niet fit genoeg voor de Tour, die start op 29 juni. "Het belangrijkste is dat Vanendert in eerste instantie opnieuw gezond wordt door rust en de juiste medicatie", stelde manager Marc Sergeant. "Daarna kan via een gerichte trainingsopbouw opnieuw toegewerkt worden naar competitieniveau. Er zal nu een nieuw programma worden opgesteld met de Vuelta, het WK en de Ronde van Lombardije als voornaamste doelen."

In 2012 werd Vanendert 29ste in de Tour. In 2011 werd hij twintigste, won hij een bergrit en reed hij vijf dagen in de bolletjestrui.

No comments:

Post a Comment