Thursday, June 6, 2013

Van brulaap tot pletwals: 10 irritante types onder de loep

Van brulaap tot pletwals: 10 irritante types onder de loep

  © thinkstock.
We kunnen er niet rond: mensen gedragen zich soms ronduit onuitstaanbaar. Ze zijn er zich misschien niet altijd van bewust, maar dat maakt het voor iedereen in hun omgeving niet magisch aangenamer. Jammer genoeg hebben we zelf maar weinig impact op andermans bizarre kronkels. De enige oplossing is het koesteren van een waterdicht copingmechanisme.
1. Zwart schaap
Dit irritant wezen is gespecialiseerd in zagen, klagen en zelfmedelijden. De zwarte schapen zuigen alle vrolijkheid uit de ruimte. Om deze klaagzang te overleven, mag je de tragische monoloog in eerste instantie niet voeden met kilo's begrip. Als een gesprek onontkoombaar is, grijp dan de kans om een muur op te bouwen voor jezelf. Als tegengif kan je achteraf altijd je vrolijkste vriend(in) even opbellen om je geloof in de mensheid te herstellen.

2. Brulaap
Deze man of vrouw is in staat om ruzie te maken met alles en iedereen, zonder ook maar één grondige reden. Wanneer brulapen een pissige bui hebben, blijf je best kalm en muisstil, zoals prooi in de wildernis.

3. Pletwals
Geen prestatie op de wereld kan hem imponeren. De pletwals maakt alle verwezenlijkingen met de grond gelijk. Om een confrontatie met dit type te overleven, heb je nood aan een stevige portie innerlijke kracht. Zet gewoon je verstand op nul en denk bij jezelf dat je verdiend staat waar je staat.

4. Betweter
Alles wat jij doet, doet de betweter beter, althans in zijn of haar eigen leefwereld. Meestal kunnen deze types ook niet wachten om hun straffe verhalen in je gezicht te wrijven. De enige oplossing: lachen, knikken en maken dat je - subtiel - weg bent.

No comments:

Post a Comment