Friday, June 7, 2013

Wachttijden tot drie kwartier op E40 richting de kust

Wachttijden tot drie kwartier op E40 richting de kust

 

Ook hinder verwacht tijdens weekend

© photo news.
UPDATE Mensen die naar de kust willen moeten deze namiddag rekening houden met wachttijden tot drie kwartier, zegt Hajo Beeckman, woordvoerder van Verkeerscentrum Vlaanderen. Door het mooie weer zijn veel mensen op weg naar de zee en door werken op de E40 in Drongen en in Gistel, verloopt het verkeer al sinds 10.00 uur erg moeizaam.
"Rond 10.00 uur vanochtend zijn de problemen begonnen op de E40 richting Oostende tussen Wetteren en de werken in Drongen. Er waren toen wachttijden tot drie kwartier", zegt Beeckman. "Rond 13.00 uur waren die wachttijden al opgelopen tot anderhalf uur. Daarna werd het iets rustiger op de baan en rond 15.00 uur moeten automobilisten rekening houden met wachttijden tot drie kwartier." Daarnaast zijn er ook werken op de E40 richting Veurne en Jabbeke in Gistel.

Het Verkeerscentrum raadt de mensen die richting de oostkust trekken om via de E34 te rijden. Om naar de westkust te gaan, kunnen bestuurders best via Kortrijk, Veurne en Ieper rijden.

Dit weekend ernstige hinder door werf
Er wordt dit weekend ernstige verkeershinder verwacht op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Aalter. Het Agentschap Wegen en Verkeer meldt dat de wegsignalisatie gewisseld wordt tussen het afgewerkte en het aan te pakken deel.

Verkeerscentrum Vlaanderen raadt het kustverkeer aan om vanuit Antwerpen de E34/N49 te nemen, vanuit Gent via Kortrijk de E403 richting Brugge op te rijden en, afhankelijk van de drukte op die snelweg is de R4/N49 via Zelzate nog een alternatief. Kustverkeer vanuit Brussel kan de E429 nemen om via Doornik naar de E403 te rijden.

De vernieuwingswerken tussen Sint-Denijs-Westrem en Drongen zijn klaar en zitten voor op schema. De linkerrijstrook is afgewerkt, terwijl dat maar op het einde van de werken voorzien was, een tijdswinst van vijf nachten.

Komend weekend wordt de werf klaargemaakt voor de tweede fase van de werken. Dat betekent dat de wegsignalisatie verplaatst wordt van het afgewerkte stuk snelweg tussen Sint-Denijs-Westrem en Drongen, naar het aan te pakken stuk snelweg tussen Drongen en Aalter. "De werfzone zal heel lang zijn dit weekend", benadrukt woordvoerster Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer.

's Nachts één rijstrook
Overdag zijn twee rijstroken beschikbaar, 's nachts vanaf 22 uur één: vrijdagnacht richting Oostende, zaterdagnacht richting Gent en zondagnacht wisselend. Vanaf maandag wordt gewerkt van net voorbij het complex Drongen tot net voor complex Aalter.

Voor de veiligheid van de wegarbeiders en de weggebruikers geldt een snelheidsregime van 70 kilometer per uur ter hoogte van de werfzone en dat in beide richtingen. De wegpolitie zal snelheidscontroles uitvoeren. Om kopstaartaanrijdingen te vermijden, is er filedetectie in beide rijrichtingen. Borden waarschuwen de weggebruiker hoe ver hij van de werf/file verwijderd is.

No comments:

Post a Comment