Friday, June 7, 2013

Akkoord Sinksenfoor staat weer op springen

Akkoord Sinksenfoor staat weer op springen

  © belga.
Nog maar een paar weken geleden werd er eindelijk een veelbesproken akkoord bereikt tussen de stad Antwerpen en de zes klagers van't Zuid omtrent de Sinksenfoor. Maar na bedreigingen van foorkramers, dienen de zes een klacht in bij de onderzoeksrechter en staat de hele deal weer op springen. Dat meldt regionale televisiezender ATV.
Na het jarenlange getouwtrek leek het erop dat het dossier rond de Sinksenfoor in een  definitieve plooi was gevallen. Het bereikte akkoord hield onder meer in dat de Stad Antwerpen de klagers 45.000 euro gerechtskosten zou terugbetalen. In ruil mocht de kermis nog maximum twee jaar doorgaan op de Gedempte Zuiderdokken.

Enkele foorkramers die niet opgezet waren met de gemaakte afspraken, hebben volgens de klagers bedreigingen aan hun adres geuit. Nu willen ze de juridische procedures, die ze na de deal hadden stopgezet, opnieuw opstarten. Dat kan betekenen dat de Sinksenfoor volgend jaar misschien toch niet op de Gedempte Zuiderdokken mag staan.  Het lijkt erop dat na deze zet weer een nieuwe bom gelegd wordt onder het delicate dossier.

No comments:

Post a Comment