Friday, June 7, 2013

Rustige avondspits na hectische dag op de weg

Rustige avondspits na hectische dag op de weg

  (archieffoto) © belga.
Na een dag met lange files richting de kust en wachttijden tot anderhalf uur, verloopt de avondspits relatief rustig. Enkel rond Antwerpen is het drukker dan anders, maar dat heeft te maken met incidenten die vroeger op de dag plaatsvonden. Dat meldt Hajo Beeckman, woordvoerder van het Verkeerscentrum Vlaanderen.
"Veel mensen hebben vandaag een dag vakantie genomen, waardoor er minder pendelaars op de baan zijn", zegt Beeckman. "Tot 17.00 uur ongeveer was het heel druk op de E40 richting Oostende ter hoogte van de werken in Drongen, maar ook daar zijn momenteel amper vertragingen." Er zijn wel nog files voorbij Oostende aan de werken in Gistel, met wachttijden tot 20 minuten.

Voetbal
Dat veel mensen een dagje vrij namen, blijkt ook uit de zeer kalme avondspits rond Brussel. "We vreesden voor grote problemen op de Brusselse ring door de combinatie van de pendelaars en de voetballiefhebbers die naar het Heizelstadion trekken voor de match van de Rode Duivels vanavond, maar het is vooral behoorlijk druk in Wemmel en rond de Heizel", zegt de woordvoerder.

Antwerpen
Rond Antwerpen verloopt de avondspits moeizamer, zegt Beeckman nog. "Dat komt door ongevallen die eerder vandaag plaatsvonden, maar ook daar zijn de files al sterk afgenomen."

No comments:

Post a Comment